Fudge

Ingredienser
500 g råsocker
1 dl grädde
1 dl mjölk
20 g smör
1,5 msk ljussirap
1 msk vaniljsocker

Tillagning

Fudge är en slags kola, här gjord på råsocker. Man kan pröva med ljust muscovadosocker om man vill ha en lite kraftigare smak. Det är bäst att använda sockertermometer vid kokningen för att se när fudgen kokat färdigt annars får man göra kulprovet.
1 Blanda ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme tills sockret har löst sig.
2 Koka upp blandningen utan lock och låt därefter koka under lock i 5 minuter. Låt den sedan koka utan lock till 120 grader. Rör om då och då.
3 Låt blandningen svalna till 70 grader och rör den kraftigt tills den tjocknat en aning. Häll den i en smörad form cirka 20 x 20 centimeter.
4 Låt fudgen stelna och skär den sedan i bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0