Banankaka



Ingredienser

240 g vetemjöl (4 dl)
5 g bikarbonat (1 tsk)
3 g salt (1 tsk)
550 g mosade bananer (ca 4)
120 g rumstempererat smör
110 g farinsocker (1 1⁄2 dl)
110 g ägg (2)
60 g valnötter (1 1⁄2 dl)
Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en avlång sockerkaksform, 1 1⁄2 liter med smör. Mjöla formens kanter lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
Sikta ned vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Mosa bananerna. Vispa i en annan bunke smör och farinsocker fluffigt. Vispa ned 1 ägg i taget. Tillsätt de mosade bananerna och de torra ingredienserna tillsammans med valnötterna. Rör ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad.
Låt kakan svalna i formen i 10 minuter. Vänd ur kakan och låt den svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0