Pepparkaksbönder

5 ½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
¾ dl (50 g) sötmandel, grovhackad
2 msk pepparkakskrydda
200 g smör, rumsvarmt

GÖR SÅ HÄR

1. Häll mjölet i en bunke. Gör en grop i mitten och lägg socker, sirap, bikarbonat utblandat i vatten, hackad mandel och pepparkakskrydda i den.

2. Skär smöret i bitar och lägg ner dem i mjölblandningen. Hacka sönder smöret med en vass kniv samtidigt som du blandar det med mjölblandningen. När det blivit en smulig massa knådar du ihop smulorna med händerna till en deg.

3. Forma degen till två rullar, ca 4 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt dem ligga i kylskåpet i minst 2 tim, gärna längre, tills de blivit hårda.

4. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullen i ½ cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen tills de fått gyllenbrun färg, ca 10 min.

ca 70st

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0