Mums

Mjölkchokladkladdkaka / Kladdkaka med mjölkchoklad
8–10 bitar

En av de godaste kladdkakor jag vet! Den går bra att göra dagen innan den ska serveras.

125 g smör
200 g mjölkchoklad (spar 2–3 bitar till garneringen)
3 dl strösocker
2 msk kakao
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¼ dl vetemjöl

Till formen
kokos eller ströbröd

Garnering
florsocker
2–3 bitar mjölkchoklad, hyvlad eller grovt riven

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölkchokladen, bruten i bitar. Rör tills chokladen smält.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Använd kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker och strö på riven choklad. Servera den gärna med vispad grädde eller vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0