Läckra chokladkolakakor

ca 40 st 5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 3 msk kakao 2 dl strösocker 200 g smör 2 msk sirap 1 msk vatten 1 1/2 dl skalade pistaschnötter (saltade) Ugn 200° Gör så här 1. Blanda mjöl, bikarbonat, kakao och socker väl. Lägg de torra ingredienserna samt tärnat smör, sirap och vatten i matberedaren. Kör tills degen precis gått ihop. Ta upp degen på bakbordet. 2. Hacka hälften av nötterna, blanda för hand ner resten av nötterna (hela) i degen. 3. Forma degen till två 15 cm långa rullar med diam 5 cm. Rulla dem i de hackade nötterna. Svep in rullarna i plast och lägg dem kallt 1 timme eller frys in dem. 4. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och grädda på bakpapper mitt i ugnen 8–9 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0