Kladdkakecookies
Läckra kakor som är segmjuka inuti och knapriga på ytan.
Ca 25 st
50 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
1 nypa salt
150 g mörk choklad, smält
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa smör, farinsocker och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till.
2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och choklad. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i smeten. Låt smeten vila i kylen i ca 15 min. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Klicka ut ca 1 msk smet till varje kaka på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem tätt isär eftersom kakorna flyter ut.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–13 min. Låt dem svalna på plåten.
Ca 25 st
50 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
1 nypa salt
150 g mörk choklad, smält
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa smör, farinsocker och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till.
2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och choklad. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i smeten. Låt smeten vila i kylen i ca 15 min. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Klicka ut ca 1 msk smet till varje kaka på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem tätt isär eftersom kakorna flyter ut.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–13 min. Låt dem svalna på plåten.
Kommentarer
Trackback