Grahamskex

Lite matiga men ändå spröda kex som liknar digestives i konsistens.
Ca 30 st

3 ½ dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
250 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl brunt farinsocker
3 msk honung

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda båda mjölsorterna, salt och bikarbonat en bunke.
2. Vispa smör, farinsocker och honung till en lätt och fluffig smet. Blanda snabbt i mjölet, bara så pass mycket så mycket att degen håller ihop.
3. Vira in degen i plastfilm och låt vila i kylen i 1 h.
4. Sätt ugnen på 175 grader. Mjöla bakbordet lätt och kavla ut degen ca 3 mm tjock. Stansa ut kakorna med ett kakmått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ca 14 min, eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.

TIPS! Vill du få en lite juligare smak kan du blanda 2 msk strösocker och 1 tsk kanel och strö över innan kakorna gräddas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0