Krispiga marängbottnar med krämigt innehåll.

Ca 10 bitar
Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Kellogg’s Rice krispies
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
Garnering
4 dl vispgrädde
mörk eller ljus choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa vitorna till ett hårt skum.
2. Vispa ner sockret, lite i taget, när vitorna är färdiga.
3. Blanda försiktigt i Rice krispies.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 min. Låt den svalna.
6. Kräm: Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull till en tjock kräm. Se till att krämen inte bränner fast i botten.
7. Dela kakan i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
8. Vispa grädden och bred den på tårtan. Hyvla choklad med en osthyvel ovanpå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0