Daimcheesecake
ca 12 bitar
Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält
Fyllning
2 pkt Daim dubbel (à 56 g/per förpackning)
5 dl vispgrädde
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 msk florsocker
Garnering
1 pkt Daim dubbel (à 56 g)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Hacka Daimen med en vass kniv.
3. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med färskost och florsocker. Rör ner Daimen.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
5. Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.
Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält
Fyllning
2 pkt Daim dubbel (à 56 g/per förpackning)
5 dl vispgrädde
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 msk florsocker
Garnering
1 pkt Daim dubbel (à 56 g)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Hacka Daimen med en vass kniv.
3. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med färskost och florsocker. Rör ner Daimen.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
5. Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.
Kommentarer
Trackback