Spansk vitlökssoppa

För 4 personer
1 msk olivolja
1 msk smör eller margarin
5 st vitlöksklyftor
4 st charlottenlökar
5 dl grönsaksbuljong
4 dl matlagningsyoghurt
1 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 nypa socker
salt, vit- eller svartpeppar
persilja
Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt löken ”svettas” utan att brynas. Häll i mjölk, buljong och låt koka ett par minuter. Blanda yoghurt och mjöl och rör ner under vispning. Sänk värmen och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar. Mixa som soppan om du vill ha den helt len. Garnera med lite persilja. Servera med brödkrutonger, rostade eller frästa i olivolja och gärna med ett gott, vitt vin till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0