Pastagratäng

4 personer
400 g kokt pasta, gärna penne eller skruvar
1/2 purjolök
1 orange paprika
1 röd paprika
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
150 g lagrad riven ost ex Västerbottensost
1 äggula
250 g tärnad rökt skinka
3 msk finhackade örter t ex persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till garnering och servering:
kryddgrönt
parmaskinka

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan, häll av, häll olja över pastan, rör om och lägg i en eldfast form.
Strimla purjolöken. Tärna paprikorna. Fräs blankt och smidigt utan att det får färg. Strö över mjöl under omrörning.
Tillsätt mjölk och låt allt puttra samman i 5–7 minuter.
Rör ner halva mängden ost och låt smälta. Såsen ska endast sjuda.
Tillsätt äggulan och rör om. Strimla skinkan och vänd ner i blandningen tillsammans med örterna. Salta och peppra.
Häll såsen över pastan i den eldfasta formen, peta med en gaffel så att allt blandas.
Strö över resterande mängd ost. Gratinera 25 minuter tills gratängen är gyllene.
Garnera med skinka och kryddgrönt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0