Asiatisk kycklingsoppa

Bena ur ½ grillad kyckling, ta bort skinnet och skär köttet i tärningar. Skölj, kärna ur och tärna 2 paprikor. Skölj, ansa och strimla ½ purjolök. Tärna 2 färska tomater. Mät upp 4 dl kallt vatten i en kastrull, vispa i 1 msk vetemjöl. Låt vattnet koka upp under omrörning. Tillsätt 1 burk (400 ml) kokosmjölk, tomattärningar, 2 tärningar hönsbuljong, 1 tsk finriven färsk ingefära och skal och saft från ½ lime. Låt buljongen koka samman ett par min. Tillsätt kycklingkött, paprika och purjolök, koka soppan 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0