Morotskaka

Ingredienser:
2 dl socker
3 ägg
300 g skalade finrivna morötter
100 g malda hasselnötter eller hasselnötsmjöl
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 krm nejlika
1 tsk salt
2,5 dl matolja

Glasyr
50 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
Skal av 1 citron
3 dl florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en springform på 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker riktigt poröst (ca 10 minuter)
3. Blanda morötter med råsocker, morötter och hasselnötter i en skål.
4. Blanda mjöl med bakpulver, salt och kryddor.
5. Tillsätt morotsblandningen i äggen, sikta ner de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
6. Tillsätt oljan och rör tills välblandat.
7. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 40-45 minuter. Känn med en sticka att den är torr. Låt kakan svalna.
8. Vispa smör, philadelphiaost och citronskal tills det är välblandat. Tillsätt florsockret och vispa tills det är en krämig glasyr. Dekorera den svala kakan med glasyr sedan är det bara att njuta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0