Kill me!!!

Nu får det vara bra. Säger ifrån på skarpen åt mig själv. Skärp till dej kärring!!!
Varför ska det vara så svårt att avstå från socker? Vilken drog, borde lägga in mig på avgiftning. På allvar!
Skött mig bra på dagen, macka, apelsin, pasta & laxröra till lunchen. Naturligtvis så gick jag ut på lunchen & köpte lite godis, idioti. Hemma gick bra, kokt ägg & lite pytt i panna. Lite popcorn på kvällen samt Mariekex =/

Jag ger inte upp utan kämpar på!
Lev väl & god natt 

Matdagbok

Blev "utmanad" av Camilla på fb att starta en matdagbok. Jag kör på min gamla blogg. Det är nog smart att skriva av sig lite. Just nu känns det som om allt jag äter gör mig illamående utom Mariekex. Jaja, inte värst nyttigt men bättre än godis har jag fått för mig.
Imorgon jobba efter en värsting influensa, har väl inte riktigt krafterna hemma i kroppen men jag försöker.
Tyvärr kände Frank av sin hals. Hoppas han slipper!! Inatt varnar dom för regn & kraftig blåst är, inte kul då töserna & jag är ensamma, Frank jobbar.
Ska avsluta dagen med en prickigkorvmacka. Lev väl! Kram på er

Mumma

Vilken lycka att mumsa i sig en varm och fluffig sockerbulle! Receptet får du här!

Grunddeg vetebröd
50 g jäst
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 ägg
ca 12 dl vetemjöl
125 g smör, mjukt

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm till ca 37°. Häll mjölken över jästen, rör om tills jästen är löst.
2. Tillsätt salt, socker, ägg, det mesta av mjölet utom lite till utbaket och smöret i klickar. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek 30–40 min.

Sockerbullar
ca 32 st
1 sats grunddeg
Fyllning
ca 2 dl vaniljkräm, t ex av kokmarsanpulver
Pensling & garnering
ägg
1–2 msk smält smör
strösocker
Ugn 225°

Gör så här
1. Följ receptet till grunddegen.
2. Fyllning: Gör vaniljkrämen enl anv på förp. Låt svalna.
3. Arbeta degen på bakbord, dela den i två delar, forma till längder. Skär varje längd i ca 16 bitar. Rulla till bullar. Låt jäsa på plåt med bakpapper under bakduk ca 25 min. Gör en fördjupning i varje bulle. Spritsa eller klicka i vaniljkrämen. Låt jäsa färdigt, ca 10 min till.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen, 7–8 min.
5. Garnering: Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker.


RSS 2.0