Fudge

FUDGE (MJUK CHOKLADKOLA)

3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0.5 tsk Ättiksprit
0.5 dl honung
50 g smör
100 g ljus eller mörk choklad
Gör så här
Fudge(mjuk chokladkola)
Blanda grädde, sirap, socker och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull.
Koka tills kolamassan är 120 grader. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig.
Rör i honung och smör och koka chokladkolan ytterligare 3–5 minuter.
Ta kastrullen från värmen.
Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
Rör tills den smält.
Häll upp kolasmeten i en liten form, cirka 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
Låt stelna och skär fudgen i bitar.
Vill du göra tvåfärgad fudge eller chokladkola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0