Dumlechips

Sätt ugnen på 180 grader.
Ta av pappret från dumlekolorna och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ plåten mitt i ugnen och grädda kolorna 5 minuter, håll koll så att de inte bränns.

Läckra chokladkolakakor

ca 40 st 5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 3 msk kakao 2 dl strösocker 200 g smör 2 msk sirap 1 msk vatten 1 1/2 dl skalade pistaschnötter (saltade) Ugn 200° Gör så här 1. Blanda mjöl, bikarbonat, kakao och socker väl. Lägg de torra ingredienserna samt tärnat smör, sirap och vatten i matberedaren. Kör tills degen precis gått ihop. Ta upp degen på bakbordet. 2. Hacka hälften av nötterna, blanda för hand ner resten av nötterna (hela) i degen. 3. Forma degen till två 15 cm långa rullar med diam 5 cm. Rulla dem i de hackade nötterna. Svep in rullarna i plast och lägg dem kallt 1 timme eller frys in dem. 4. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och grädda på bakpapper mitt i ugnen 8–9 min.

Brysselkex

ca 22–24 st
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3–3 1/4 dl vetemjöl
150 g smör

Garnering
1 1/2 dl strösocker
röd hushållsfärg

Ugn 175°



Gör så här

1. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tärna och tillsätt smöret. Kör tills degen blandats men inte längre.

2. Forma degen till en ca 20 cm lång rulle, ca 5 cm i diam.

3. Garnering: Häll sockret i en plastpåse och droppa i lite hushållsfärg. Skaka runt så att sockret färgas jämnt. Häll ut sockret på en skärbräda och rulla degrullen i det. Svep in rullen i plast och lägg den kallt 30 min eller frys in den.

4. Skär rullen i centimetertjocka skivor. Grädda kakorna på bakpapper mitt i ugnen 7–8 min.


RSS 2.0