Citronkolasnittar

100 gram smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 krm ingefära
1 st citron, skalet
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
Betyg:
1 2 3 4 5
4.4/5 (5 röster, 3 kommentarer)
Småkakor är så gott.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: Kakor, småkakor

Slumpa recept »

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg smör, socker, sirap, ingefära och citronskalet i en matberedare och mixa mjukt och luftigt. Eller blanda för hand.
3. Blanda mjöl och bikarbonat och arbeta in i smeten. Stjälp upp på mjölat bakbord. Forma till 3 plåtlånga längder och lägg på bakpappersklädd plåt.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
5. Låt svalna någon minut och skär sedan sneda kakor i önskad storlek.
6. Förvara i burk med tättslutande lock. Vill du förvara dem längre håller de 1-2 månader i frysen.

Asiatisk kycklingsoppa

Bena ur ½ grillad kyckling, ta bort skinnet och skär köttet i tärningar. Skölj, kärna ur och tärna 2 paprikor. Skölj, ansa och strimla ½ purjolök. Tärna 2 färska tomater. Mät upp 4 dl kallt vatten i en kastrull, vispa i 1 msk vetemjöl. Låt vattnet koka upp under omrörning. Tillsätt 1 burk (400 ml) kokosmjölk, tomattärningar, 2 tärningar hönsbuljong, 1 tsk finriven färsk ingefära och skal och saft från ½ lime. Låt buljongen koka samman ett par min. Tillsätt kycklingkött, paprika och purjolök, koka soppan 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Potatissoppa med bacon

Skala och grovhacka 1 gul lök, 4 potatisar och 2 palsternackor. Finhacka ½ kruka timjan. Fräs lök och timjan i 1 msk smör utan att den får färg, lägg i potatis och palsternackor som får fräsa med lite på slutet. Häll på 8 dl vatten och smula i 2 tärningar hönsbuljong. Koka ca 15 min tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät, tillsätt 2 dl kaffegrädde. Värm soppan och smaka av med salt och malen peppar. Stek 150 g tärnad bacon knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Strö bacon över soppan vid servering.

RSS 2.0