Morotskaka

Ingredienser:
2 dl socker
3 ägg
300 g skalade finrivna morötter
100 g malda hasselnötter eller hasselnötsmjöl
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 krm nejlika
1 tsk salt
2,5 dl matolja

Glasyr
50 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
Skal av 1 citron
3 dl florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en springform på 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker riktigt poröst (ca 10 minuter)
3. Blanda morötter med råsocker, morötter och hasselnötter i en skål.
4. Blanda mjöl med bakpulver, salt och kryddor.
5. Tillsätt morotsblandningen i äggen, sikta ner de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
6. Tillsätt oljan och rör tills välblandat.
7. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 40-45 minuter. Känn med en sticka att den är torr. Låt kakan svalna.
8. Vispa smör, philadelphiaost och citronskal tills det är välblandat. Tillsätt florsockret och vispa tills det är en krämig glasyr. Dekorera den svala kakan med glasyr sedan är det bara att njuta!

Bananbröd

Ingredienser:
2 mogna bananer
2 dl filmjölk
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader, smörj och bröa formen
2. Mosa bananerna
3. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en skål
4. Blanda ner de mosade bananerna och filen och rör ihop till en smet
5. Fördela smeten i formen
6. In med brödet i nedre delen av ugnen och baka det ca 45-50 minuter
7. Låt svalna och sedan är det bara att mumsa i sig!

Avokadoyoghurt

4 portioner
2 avokado
1 1/2 msk pressad citron
1–2 pressade vitlöksklyftor
2 dl turkisk yoghurt
1 röd chilifrukt
flingsalt
nymald peppar
Gör så här
Mosa avokadoköttet med citron. Blanda i vitlök och yoghurt. Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda i chili och smaka av med salt och peppar.

RSS 2.0