Saffranskaka

Saftig saffranssockerkaka med kokos
Ca 12 bitar

3 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran (1 paket)
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Till formen
smör
riven kokos

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i smöret och rör ner det och mjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en slät smet.

2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter, med riven kokos. Häll smeten i formen.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.

4. Pudra florsocker över kakan före servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0