Nu är hjärnan igång så..

av fam Olson (svägerska m fam) fick jag en pump jag har till diskmedel i köket, igentligen en tvålpump och en kakbok med bara massa smarriga recept på långpannekakor. Nu ska jag sätta mig i mitt nya fotbad.
Tack syrran m familj för besöket här...kul. Thats all folks!

Så nu är...

julen gångenför detta år. Vi höll på att städa och dona till 23.30 kvällen innan, men det var det värt. Jag gick upp vid ca 06.30 för att börja elda. Det ska vara ordentligt varmt, skönt och mysigt när alla vaknar. Så väcktes alla och klädde sig fina. Vid åtta-tiden kom mor och far hit. Det har blivit till en tradition att de ska äta julfrukost här. Barnen öppnade deras julklappar, som vi tackar för, och sedan for vi till julspelet i Sjögestads kyrka där Molly spelade ett får. Jag frågade om hon inte ville vara ängel, men icke. Då var man ju tvungen att prata och det ville hon absolut inte. Konstigt, hon som pratar hela tiden annars, hihi.
Sedan for de gamla till Åsa m familj för jullunch. Vi åkte hem och medans maten stod i ugnen började vi dela lite julklappar. Precis när vi kommit hem kom jultomten på en snabbvisit, han har ju såååå mycket att göra denna dag. Molly tyckte det var konstigt att han hade pappas stövlar på fötterna.
Julmaten var mums och sedan mätta och belåtna blev det mera klappar innan Kalle Anka på tv. Sedan var det dags för grabbarna att fara, tyvärr. Vi hade sparat lite klappar till tjejerna som vi sedan öppnade. Tiden gick och det blev dags för Karl Bertils julafton och Svensson Svensson.
Vi gick och la oss tidigt då vi var helt slut båda två. Vad fick jag då i julklapp?
Jo, ett sexdels x3  porslin till köket, fyra dvd filmer, tre glas jag sparar på, en liten miniradio (hurra), en 3 liters gjutjärnsgryta (HURRA!!!) .
Av Elisabet (svärmor) fick jag ett fotbad, duk, familjen fick julprydnad och godis.
Av Ida värmelyktor och jättefina hjärtan till granen.
Olsons fick jag,, tänk tänk, näe det åter kommer jag till. Står helt still.
Av mor och far fick vi en STOR peng och jag fick en efterlängtad släkt bok.
På juldagen var det dags att fara till svärmor och äta oss ännu mera feta. Mat, efterrätt, fika, macka ,fika och frukt. Phuuuuuu.
James och Rasmus kom i fredags, Jag hämtade Rasmus i Tokarp och vi for till Tornby tillsammans med resten av Linköpings befolkning. Jimmy kom igår var hos Lina. Rasmus sov hor Simon i Sjögestad. Frank och Jmaes såg på hockey på tv. Jag tittade på, på spåret.
 Igår tog vi det lugnt. Idag kommer Åsa med familj så barnen kan leka lite. Det blir julfika.
Så nu måste jag göra frukost åt Molly så hon inte svälter ihjäl, det är nära nu ska ni veta. Fast än hör jag henne sucka. Over and out friends.

Jag och min familj...

Önskar er alla en riktigt god fortsättning och ett Gott Nytt År!!!
 

Ryggvärk

Önskar jag kunde avslöja att jag vore gravid, men det vore en ren lögn. Varför skulle jag vilja avslöja det då? Jo, det skulle förklara varför jag har så FRUKTANSVÄRT ont i ryggen. Om jag gått för mycket men speciellt när jag ligger för länge (dvs nattetid) så värker ryggen så hälften vore en överdrift. Det känns faktiskt precis som foglossning. Börjar tro att kroppen lägger ner nu, den orkar inte stå emot längre. Fast det är ju bara att bita ihop och kämpa på. Jag höjer smärttröskeln och ser positivt på läget. (Ja, det var lite ironi).
Nu har Frank bara en natt kvar innan julledigheten, skönt tycker jag. Molly är hos Odin och leker. Han är fem år och dom är dagiskompisar. De leker jättebra ihop. Rode och jag drog en snabbis till mobilia. Tomten är nu klar. PUST!!!! Frank sover till halv tre och då ska jag vila en stund. Grabbarna kommer vid fem. Ev ska James sova hos farmor idag om han vill. Kusin Filip är där och jag jobbar imorgon och pappa sover ju. Molly ska vara på fritis och Rode på dagis, sen är dom lediga till femte januari.
Amanda är med Vilgot och hans mamma i Indien. Dom är framme och allt gått bra. Skönt.
Igår hjälpte jag tomten att slå in julklappar,´phu vad jobbigt och hälften är inte inslagna ännu. Frank städade färdigt där uppe. TACK!!!
Snart rycker Jimmy in i lumpen, det kommer att bli konstigt, en ny fas i livet. Han kommer inte att kunna vara med på farmor Lillys kalas, har ingen permis då. Hårda bud. Han och Lina var här och tog en fika igår. Trevligt.
Nu ska jag skicka lillstumpan i säng...mamma ska slappna av om hon kan. Ha en trevlig fjärde advent alla!
Over and out!!!

Aktiv dödshjälp

 
Igår var det jobb igen. Corren bjöd på julbord, snällt. Vill inte verka otacksam men.......godare har jag ätit. Potatisen var mer okokt en kokt ( vanligt enl Göran), janson som jag älskar var mer lök en potatis. Rökta laxen var god iaf. Hade ont i huvudet innan dagens jobb var slut, försökte ta det lugnt men det hjälpte inte. Klockan sex var det dags att titta på fyrornas (James) klasser att visa sitt julspel, Kalle Ankas jul, dom var jätte duktiga. Rode uppskatta inte det hela så hon och jag gick ut till matsalen. Huvudet sprängvärkte, inga piller hjälpte där. Vi skulle slagit in lite julklappar men jag gick i säng utan att passera gå. Molly gick och la sig själv med kläderna på innan Frank hann lägga henne. Rode la sig utan några protester. Frank infann sig i badrummet där uppe som han städade och jag låg utslagen i sängen. Tragiskt!!!!!
På måndag gör jag sista dagen innan mötet den 7/1 som ska vara ett uppföljningsmöte.
Alla papper är inlämnade till länsrätten så nu är det bara att vänta på beslut, kan ta upp till ett år. Får se om jag lever då. Idiotkassan blir nog glada om jag inte gör det. Trodde aktivdödshjälp var förbjuden enligt lag i Sverige men försäkringskassan får visst göra det.
Idag slutar Molly redan klockan tio, sen är det jullov. Hon ska vara på fritis på måndag bara, Frank jobbat och jag jobbar. Idag sker nog de sista julklappsinköpen. Inte många kvar. Tack för det televerket!!!!!!!!!
Må så gott alla idag.....thats all folks!
 

Idag ska jag....

# handla de sista julklapparna

# tvätta köksluckor

# damma i vardagsrummet

# hjälpa tomten att slå in julklapparna

# stryka juldukar

Eller...........så skiter jag i det idag och bara tar det lugntJulkort

Så är årets skörd av julkort postade. skönt! Imorgon fyller min farmor 85 år, det är inte dåligt. Hon ska ha sitt kalas i januari och då blir det blå hästen mat i Stjärnebo skolan, mums.
I helgen var James på ett minipingisläger i Norrköping. Frank hämtade dom på söndagen och tog Rode med sig. Jag gjorde drömmar då. Rasmus sa att de smälte som bajs i munnen och var jätte goda. Jo, man tackar. Jobbade igår och tog det lugnt hemma sen. Frank fick en akut start på någin influensa på söndags kvällen, jättemärkligt. Jobbade inatt iaf och jobbar även i natt. Tur att det är relativt lugnt på jobbet så han slipper springa omkring. Får hoppas att vi andra slipper samma.
Idag hade jag en vilo dag. När jag lämnat Rode på dagis gjordes vissa inköp på city gross till jul.
Det är i stort sett bara frukt kvar att inköpa och lite färskt bröd. Godis för ett antal hundralappar inköptes idag. Säkert alldeles för mycket som vanligt men är det jul så är det. SÅ DET SÅ!!!!
Imorgon far Amanda, Vilgot & hans mor till Indien. Vi önskar dom trevlig resa och God Jul & Gott Nytt År!
På söndag kvällen så tjuvbörja vi med pepparkaks bak, Rode åt deg ikapp med Molly. Mer bak när bröderna är hemma igen på söndag. ..jimmy kommer hem en sväng imorgon, ska klippas inför Linas hemkomst på fredag. Dom kommer hit en lite sväng på lördag em. Kul!!
Tänkte hoppa i säng och titta på Titanic som är på tv 3 nu. Ida, glöm ej skicka kronan säger Rode.
Så sov gott alla! Over and out!

Säg mig

Säg mig när höll du om henne senast
när la du din hand på hennes
har du tröstat din vän
gett henne den värme hon söker

säg mig när ringde du sist
sa att du finns här omkring
när gav du henne ömhet
lyssnade när orden flödade

säg mig finns du nära henne
ger du av dig själv
släpper du in henne i ditt inre
öppnar hon ditt själsliga sinne

säg mig finns hon i ditt hjärta
säger du det ibland
finns ordet kärlek
när du viskar hennes namn

säg mig
älskar du mig


Idag ska jag...

...baka pepparkakor med barnen på hemmagjord deg ...tända tredje ljuset ...åka till maxi och köpa t-shirts ( 5 för hundra kr) ...se färdigt filmen som vi börjat på femtioelva gånger ...lägga mig klockan 20.12, så det så

Liten dikt

Hopp
 
 
jag vet att ni lyssnar mig
men hör ni vad jag säger
känner ni smärtan som bor inne i mig
ser ni tårarna som stryker min kind
 
ni är inte med mig när natten är lång
när själen går i tusen bitar
inte heller när min hand söker tröst
ni är inte nära när kroppen skriker håll om mig
 
hur kan ni då döma mig så
tro att ni förstår allt
att min smärta är er
när mitt hjärta blöder
 
då finns mitt hopp hos dig
min hand finner bara din
styrkan finner sin väg genom dig
då ser jag en ny dag komma
 

Tillägg...

självklart fick Rode presenter av fam Olson oxå. Glömde skriva det jag tänkte, ursäkta. Hon fick en jättefin Alfonsklänning med matchande strumpbyxor. Så nu tror jag det var alla gåvor.

Rodes kalas var....

kul. Rode körde järnet. Avslutade kalaset med 39.5 i feber, så vi var hemma idag. Ska jobba imorgon istället. Alla kom på kalaset uotm Lasse, han var hemma och spydde. Stackarn.
Rode fick så fina presenter av alla.
Mormor & morfar: dockvagn & negerdocka
Farmor: Lila byxoer & en sammetsklänning
Åsa m fam: köksredskap & formar
Kusin Ellie m fam:  sångcd & doktorsväska
Jens m fam: bamsemålarbok & färgpennor
farmor Lilly: bondgård att vika upp m djur, två gubbar & traktor

TACK alla för fina grejer & för att ni kom för att fira Rodes två-årsdag!!!!!

Imorgon är det ANNA-dagen, då har många namnsdag: jag, rode, molly, amanda, åsa, pia, stina, elin, emma. GRATTIS PÅ OSS ALLA!!!!!

Frank har sin värsta jobbarperiod nu. Fyra nätter irad. Tufft! Fast det betyder ju mer ledighet någon annanstans på schemat.
Imorgon ringer min läkare på vc. Måste fråga henne vad jag kan göra åt min situation. Om inte annat får hon annteckna att jag ringer så idiotkassan ser att jag försöker göra något åt eländet.
Hade jag inte min familj skulle jag nog ställa mig framför tåget, men det vore jag nog för feg för iaf. Turatt jag att familjen
bådemin älskade familj jag lever i men oxå min "gamla".
Tack mamma, pappa, Åsa, Pärla & Uffe för att ni finns& orkar med mig.
Att Frank & barnen älskar mig trots allt jag utsätter dom för betyder allt för mig. Det är kärlek dom ger.

Idag har ju Rode & jag varit hemma, hon har tittat på Dora, fattar ni Dora i TVÅ timmar. USCH!!
Fast Rode älskar ju det, vad gör man inte för de små liven.
Grattis säger vi till Pia & Filip som väntar barn till sommaren. Jättekul!!

Näe, nu ska mammis hoppa isäng och få sig ett par timmars sömn.
Tack för att du tog dig tid att läsa....over and out my friendTacksam idag för....

att kalaset gick bra
att Ida & Ellie kom. TACK!!!!
att jag fått 2 biljetter till Birros pjäs av hans sambo, Jonna
att Rode mår bra idag & kan gå till dagis igen imorgon
att Jimmys haka ska bli undersökt imorgon igen

Så blev denna dags början...

Molly är hos farmor. Hon hostar mindre men behöver en vilodag. Har varit hemma sedan i tisdags. Ska gå imorgon om inget ändras.
Tur att farmor Elisabet finns. hon ställer upp i alla lägen. Tack!! Rode är på dagis och imorgon fyller ju hon hela två år. Då blir det kalas på dagis med glass. Vi firar henne på em då Frank har vaknat. Något paket på morgonen blir det nog ändå.
Igår bakade jag ju lite. det går inte så fort men det blir gjort. Mums så goda biskvierna blev, tycker jag iaf. Toscatårtan hade fin form men smaken vet jag inget om då den for rakt ner i frysen. Där ligger den säkrats.
Jag var hemma igår för vård av Molly. Jobbar idag, då är Göran sjuk i maginfluens så det var ju tur att jag inte jobba igår.
Molly och jag hämtade biljetter till Disney on ice igår. Det ska bli en julklapp till henne. Den är inte förrens 5 feb så det blir en lång väntan. Det är visst bara om prinsar och prinssesor så den passar nog henne bra.
Inatt kom det lite snö, ca tre cm. Blötsnö så den försvinner nog snabbt, fast barnen hinner nog göra en och annan snögubbe.
På lördag kl två ska vi till Elisabet och äta. Vi ska ha en ytterst liten lilljul för Jens som inte är med oss i jul, ska till USA då. Vet inte vad vi ska bjuda på då Rode ska ha kalas på söndag. Ida och Ellie kommer  ju tidigare så det blir nog fika då. Hoppas dom hinner stanna och äta innan resan mot Västervik återbörjas. Sen kommer Åsa, Urban, mormor, morfar, farmor, Jelina, Sonita, Nikolina, Jens och Filip. Det ska bli kul fast tufft.
Så nu ska jag fortsätta jobba lite....See you!! Love

Tacksam idag för...

att jag gjort chokladbiskvier som blev så goda.
att jag lyckades med en toscatårta.
att jag lyckades få 2 fina biljetter till disney on ice den 5/2-09.
att Frank satt in kort i albumet, ett evighets jobb. TACK!!
att vi fått Rode gilla att bada i badbalja.

Dagens fem frågor...

Varför blev det 22 chokladbiskvier när dubbeltrecept säger 60?
Varför ger idiotkassan aldrig sig?
Varför ger sig inte Mollys hosta?
Varför kunde inte jag se Amanda läsa idag?
Varför sover jag inte bättre?

RSS 2.0