Igår...

 
var det vår åttonde bröllopsdag...jag fick en jättefin vit blus av min älskade make. TACK!!!

Vi var oxå i Eketorpet, lite svår att hitta rätt väg sista biten, men skam den som ger sig.
Jag tog med lite rosbuskar och div blommor. Vi åt lunch och fikade i det fria med underbart väder.
Barnen badade i mellansjö, Rode doppade sig först, lite ofrivilligt då hon halkade. Hon tjöt i höga sky när hon inte fick sitta på kanten och plaska mera.

Vi körde förbi vägen till Parnassen som vi besöker en annan gång. En skön men mkt påfrestande tripp.

Tack mamma och pappa för ni följde med!!!

Så idag är det morsdag, jag blev uppvaktad på sängen med tårta och paket. Av James & Molly fick jag röda glas, av Rode fick jag en fin mugg. Av Rasmus & Jimmy fick jag andra säsongen av Mord och inga visor & av Frank fick jag andra säsongen på Uppdrag mord. Båda är 17!!! timmar långa....TACK alla..

So long
 

Grattis....

och många långa kramar på morsdag lilla mamma och tack för igår..........

Min vecka..

började redan i söndags då lilla fröken Rode bestämde sig för att tända sin lampa i sitt rum. Hon brukar göra det, Rode har en liten barnstol av trä som används då. PANG så låg hon på golvet och grät. Jag trodde hon slagit i ryggen men hon kunde/ville inte stödja på vänster fot.
AJ AJ!!! Ringde sjukvårdsupplysningen för att kolla vad vi borde göra...akuten!
Läkaren ville inte gärna röntga så liten tjej så eftersom hon svarat bra på smärtstillande så var det nog bara en rejäl stukning. Hem igen. Rode var hemma från dagis på måndagen, smärtstillande hjälper bra men hon haltar lite fortfarande än idag.
På em skjutsade jag Frank till stan han skulle till Åland på jobbkonferens.
Kl 16.45 var jag på utv-samtal på Rode, Ralle var barnvakt. Allt var bra, de tycker hon borde öva lite grovmotorik tex balans.
 Tisdag jobbade jag och vid 22-tiden hämtade jag Frank i stan och Rasmus var hemma med de små.
Onsdag jobbade jag igen. På em 16.30-20.15 var jag, Frank och Rasmus på utbildning på Thores trafikskola. Nu ska Rasmus äntligen få börja köra. Den kostade 400 (!) per person, snabbt räknat satt det ca 13 000 kr i rummet. Sen måste man betala 170/ vuxen & 220 för Ralle till handledar papper från länstyrelsen & lämp. HUVA!!!
Mamma var snäll & var barnvakt på kvällen. Hon sov över och innan hon for hem på torsdagen handlade vi lite på City Gross.
På kvällen var Frank, Molly & James på cirkus i Vikingstad. Rasmus ville inte.

Fredags fm for Frank till stan för div inköp till morsdag kanske.?!  Då ringde telefonen, det var en äldre herre som jag skrivit om tidigare.
Vid halv fem skulle vi till Franks kusin m familj som bor i Berg. Vi bjöds på grillat, mums.
Rasmus var hemma, James ville inte följa med så han var hos honom. Simon kom till Rasmus så de hade att göra.

Idag ska vi på utflykt med mamma & pappa till Eketorpet. Jättekul att dom hänger på men annars hade vi ju inte hittat heller.

Det var min vecka....kärlek till u all...over and out

Imorgon är det som bekant morsdag och i corren idag får mamma & Elisabet en hälsning.

Måste bara berätta..

telefonen ringde här nyss, det var en äldre farbror (87 år)från Mjölby. Han hade läst min dikt i corren i måndags och tagit åt sig den. Hans livskamrat sedan 60 (!) år hade dödsdag i förrgår, den första. Det var precis vad farbrorn behövde höra (läsa). Han var så tacksam och samtidigt mkt rörd. Han undrade om jag inte gett ut någon diktsamling.
Ska skicka en hälsning och några dikter till honom.
Jag hade gjort hans dagar lite ljusare och han gjorde sannerligen min dag ljus.

Ett gott skratt...

fick jag när jag läste Idas (Ellies) blogg....de har sett på "Rent hus" på tv:n och fått rengöringsmani...tur att man inte ser på det så man inte fattar hur skitit man bor ...hahaha

Grattis 2...

Stort grattis på eran namnsdag syrran Åsa & farmor Lilly.....det är ju Ingeborg idag......har grattat per telefon men men...kanske blir du påmind att gratta oxå, vem vet.Ingeborg på pottan satt
satt där både dag och natt

HURRA!!!!

Rode har vunnit inträde & 4 åkband till Gröna Lund den 14/6. Hon ritade en karusell, det var en tävling genom McDonalds.......Rode går ju gratis & jag åker ju inget så Frank, James, Molly & Rallé ska åka hjärnorna ur sig, hehe

Grattis...

Amanda & Vilgot till en fin & hedersam 2:a plats i poesi-sm!!!
Läs idag i corren eller www.corren.se

slutet

vad använder vi för ord
talar vi till varandra
lyssnar vi längre
eller orkar vi inte låtsas

allt vi byggt upp raseras
all den kärlek vi sparat försvann
sitter här ensam i mörkret
vad gör du

avståndet skiljer oss åt
vi älskar
men inte varandra
bryr du dig ens

så säg mig din sanning
låt mig gå
gå med lite hopp om mig
lev ditt liv där du är

jag kommer resa mig igen
finna min nya stig
frostnypen och skör
men jag reser mig igen 


OBS!!!!

NEJ den handlar INTE om mig

Ödmjukt tillkännager jag...

vunnit, jag har vunnit.....2 vuxenbiljetter och 3 barnbiljetter till Astrid Lindgrens värld för 1 besök någon gång under 2009...av fackets tidning kommunal, man skulle svara på frågor och motivera. det är faktiskt 3:de eller 4:de gången jag vinner biljetter dit. Förra året var Åsa, Fanny och Johanna Lindsmyr med. Gratis spar ju faktiskt pengar i börsen.
Det ska bli så roligt att ta med Rode dit som älskar Pippi och gänget. Hon var ju där förra året men nu är hon ju ett år äldre.
Vi önskar idag Ida med familj en trevlig solig dag på A-L värld...

Min dag..

har varit bra. Jag och flickorna for till maxi och köpte gott fikabröd. sen åkte vi till Åsa m fam där mamma var. Pappa skjutsade dit henne efter middagen på Rasmus skola. Det var mkt folk men god mat.
Vi var bara där och softade, grilla till lunch...mums.
Åsa och dom skulle fara till Norrköping för att heja på Amanda och Vilgot i poetry-sm. HEJA!!!!!!

Idag flyttade så äntligen farmor och vi önskar henne allt gott.
På pingstafton hoppas jag att vi åker till Eketorpet hela familjen men även ev mina syskon som kan. God matsäck ska vi ha...självklart.

Frank jobbar sin 3:de och sista natt för denna vecka. Imorgon kommer Jimmy hem hit, Molly har verkligen saknat honom och väntar med stor spänning. Flickorna ska vara på fritis och dagis en stund imorgon så jag ska faktiskt försöka vila lite ( INTE sova). Har dåligt med batterier till hjärnan. Ja, Uffe, värre än vanligt

Så nu ska jag mysa med Molly som sover brevid mig inatt....all love and peace for u friends

MYCKET STOLT MOSTER..

kan idag presentera Amanda & Vilgot på www.corren.se 
Amanda är även med i tidnigen idag och troligtvis kommer även den texten finnas någonstans på corren.se med under dagen......på corren.se kan man se dom på correntv men även på corren 24 på tv:n!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu är det söndag igen...

 
 
 
Igår var kusin Pia m fam här en liten sväng. De lämnade kläder här som jag sedan lämnar till vår tant i Sjögestad som sedan lämnar vidare till IOGT NTO som sedan skeppar det till Lettland. Bra va!?
Pia och jag var oxå en liten sväng på Kajorna där hon köpte lite småbarnskläder. Akta dej vilka söta kläder det fanns. De for vidare till Gamla Linköping sen och vi for till Sya på bakluckeloppis. Molly var hos Odin på kalas. James köpte en LP och lite mynt, Rode fick en jättefin Lille Skutt som hon gladeligen visade upp för alla.
 När vi kom hem hämtade jag Molly och vi åkte sen och hämtade Rasmus i Tokarp som varit hos Sebban övernatt för att lana ( man spelar dator mest hela natten). Vi slog på stort och köpte pizza när vi åkte hem. MUMS!!!

Kvällen avslutades med lite melodifestival som igentligen kan kvitta, såg alla bidrag för att sen snabbt sluta de små ögonen. Norge vann som bekant, välförtjänt faktiskt. Jag tror nog Sara D Finer hade haft större chans i år...men men

Idag kommer Åsa, Ulban och Fanny en sväng.
Idag åker Rasmus och James...Jimmy är i lumpen tills på onsdag då han ska hänga på till Rasmus skola på kvällen. De har familjemiddag...hoppas de lärt sig något så maten är ok...hehe. Jag och Frank valde kött och mamma och pappa valde fisk...
Imorgon är det jobb igen, i fredags satt jag med Tillberg för att försöka lära mig göra en sida, säger bara HÅHÅJAJA....fast än är jag inte äldre än att jag nog ska kunna lära mig hoppas jag.
Ska göra en diktsida med BARA mina dikter, hahahaha.
På onsdag flyttar farmor, då är Ulrikagatan en epok mindre.

Nästa vecka onsdag och framåt hejar vi på Amanda och Vilgot som ska tävla i poetryslam. HEJA HEJA!!!!!!!!!!

Så nu orkar ni nog inte läsa mer...over and out med kärlek till er
 

Minns du farmor

Säg minns du allt vi gjort
min arm i kökslådan
flygplan som kraschade i sjön
eller alla fiskestunder

minns du fikan efter skolavslutningen
bettet i din rumpa
all god mat du lagat jag ätit
eller karamellen i halsen

säg minns du Öland
alla goda körsbär vi fått
spöket i källaren
eller alla berättelser från förr

minns du Dafne som försvann
kortet på Herbert
allt roligt i strängnäs
eller utflykterna till Eketorpet

säg minns du våra små påskkärringar
Molly som rymde
källarklockan som ringdes
eller min trånga tröja

minns du allt roligt vi gjort
alla skratt och tårar
jag minns
gömmer det i hjärtat

Visst minns du

Molly turer på US

Jag tänker inte dra hela historien om turerna på US. Efter helgens väntan på Us så hamnade vi där i måndags em oxå. James hade Rode ensam en timme innan Rasmus kom hem. Ralle tog hand om allt, bytte blöjor, fixade mat och sängläggning. TACK grabbar för hjälpen!!!!!
Vi kom till akuten 15.30 och lämnade US 00.10!!!!! Av den tide träffade vi nog olika personal EN (1) timme, detta ska vara på akuten på ett stort sjukhus.
Summan blev efter mycket provtagningar och röntgen att Molly hade nog två åkommer i ett. Troligtvis har ett kycklingben rivit ett sår i halsen som gör att det naturligtvis gör ont i halsen och någon slags magsjuka(?). Vi ska ta bajsprover hemma vilket inte är helt lätt.
Hon är hemma idag med för att sammla krafter till imorgon då hon ska till kolmården, hon sa dock nu att hon inte vill. Då kanske ni förstår hur hon mått/mår. Vi får se under dagen. Hon äter ipren som både är smärtstillande och antiinflammatoriskt. Som hon längtat till Kolmården så vi håller tummarna idag.

Jobbade igår och blev då erbjuden att få lära mig hur man "gör" sidan till ordet fritt så jag kan vikariera för honom när han är ledig....kul va!?
Imorgon är det studiedag på dagis, fritis och skola och Frank jobbar naturligtvis inatt så jag ska jobba på fredag istället. Bra när jag kan byta dagar.
Rode har nu börjat fråga massor: Vad heter han? Vad gör du? Vad står det? Vart ska du? Var är Bolly (Molly)? Hon svara ofta på den frågan själv, Bolly i skolan eller Bolly är  uppe....
Hon är så vetgirig så hon läser nog snart hahahaha.

Uffe: lever tupparna ännu? Du kanske vill ha några i julklapp? hihi....Hört nåt från kocken?

Så allt för denna gång.....love and frid till you all

Rode, den Rode

Rodes språk har utvecklas med rekord fart...ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta på den ungen.
Igår blev jag arg på henne, jag var trött och hade MYCKET ont i huvudet, Frank var uppe och la Molly. Jag la en arg ton på rösten, höjde den ett snäpp och sa att nu är det bra!!!! Då lägger hon huvudet på sne och säger - Är du arg mamma? Är du arg för?
Vad säger man.....hon är för go, iaf när hon sover, hahahaha.
Nu på morgonen var TVUNGEN att gå på dass, Frank sov för han sak jobba natt, Rode smet ur vårat sovrum så jag ropade tyst på henne - Rode, kom. Då vände hon sig om och sa - Vadå?
Ja, alltså hon sa så, vadå..... säger man något till henne så brukar hon svara - Ja ja.
Kan det räknas som uppkäftig?! Nej, men nog blir man lätt trött ibland. Munnen går i ett, härligt, underbart, tröttsamt, fantastiskt roligt.
VI ÄLSKAR DIG RODEBUS!!!

MAMMA

Jag har gjort flera inlägg idag, läs dom....inte är väl dikterna sorgliga idag?!??? Fast pappa kanske kan hitta lite sorgligt....TACK för att du finns i mitt liv...kramar

Vacker

hur vacker är inte du
i ljuset av solens strålar
som en blick i en stilla sjö
likt en gyllne ring

har jag sagt min kärlek till dig
vad du betyder för mig
hur du får mig att känna
du har gett mig liv
lust att leva igen

har jag sagt hur vacker du är
hur mycket kärlek du ger mig
du är min lycka
min kärlek

Kom till mig

kom till mig
kom och se det jag ser
känn det jag känner
upplev det som jag
var mig när
kryp under mitt skinn
stanna där i evighet

kom till mig
se mig i mina ögon
ge mig din blick
som du gjorde förr
se mig

så nu är du här
vad gör jag nu
hur ska jag känna
vad ska jag säga
lär mig

lär mig

Som mej...eller?

Tyck gärna som du vill......bara du tycker lika som mej...

Min dag...

 
 
 
Idag var jag en snabbis i Kisa. Farmor ringde häromdagen och ville att jag skulle hämta kläder som ska skickas till Lettland.
Var oxå och tittade på farmors lght och hon tog då med filtar, täcken och kläder. Jag tycker den var fin. Snygga tapeter i köket. Hoppas hon kommer att trivas. Skönt att slippa skotta, vattna, klippa gräs och oroa sig för dyr olja. Tack mamma för GOD mat!!!!
Jag gjorde igentligen inget mer än packade bilen men oj vad yr och trött jag var på väg hem.
Imorgon ska jag ta det lugnt.
Nu ska jag sova, god natt till er alla.......love u
 

vågar du

att våga finna kärleken
är att riskera förlora den
vågar du leta
vågar du finna den

kärleken är som en hinna
som lägger sig runt din själ
den styr allt i ditt inre
tar allt den får

vågar du fånga den
ge vad den kräver
ta vad du får
släppa allt vad du har

vågar du så finner du
finner ditt hjärta
din lyckas väg
våga bara chansaVi gratulerar...

Lina till ett väl genomförd löptävling i Norge.....grattis

Bild förtydligande

Bilden nedan på Rode är ju inte från sommaren 2006, då var hon ju inte ens född, hahaha.

Rodes näsbravad

Igår kom Rode ut i köket och hade fingret i näsan och sa där...jag fattade inte så hon fortsatte. Tillslut kollade jag i näsan, och tänka sig där fanns en godis inpetad. Lagom roligt....
Jag försökte med Franks hjälp att ta ut den med en pincett men icke. Ringde till slut sjukvårdsupplysningen där jag fick rådet att ta vitpeppar under näsan för att framkalla en nysning, men icke det heller. Rådet blev att ringa vårdcentralen där de skulle ringa 20 min senare. James och rode satt på hallgolvet och läste tidning och....atjoooo, ut flög karamellen som var en godis från ett godishalsband. Blått snor rann längs hakan men vad gjorde det då karamellen var ute. Så vi behövde inte besöka vc som tur var.
Hon har ALDRIG petat in något i näsan förut och nu när hon ser en sån karamell så säger hon- inte näsan, munnen.
Slutet gott allting gott...

RSS 2.0