Pulled pork

Tillagning: 20 min + 12 timmar i kylen + 8 timmar i ugnen

Pulled pork:

1. Stick i köttet med en gaffel (för att kryddorna ska kunna ta sig in). Skala och finhacka vitlöken. Blanda med paprikapulver, farinsocker, spiskummin, flingsalt och cayennepeppar och gnid in köttet. Lägg i en ugnssäker form. Täck med plast. Låt stå ca 12 timmar i kylen.

2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort plasten från köttet och ställ det mitt i ugnen. Låt stå ca 8 timmar.

3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka ca 3 min och låt sedan såsen kallna.

4. Pensla köttet 3–4 gånger med såsen när ca 1 timme återstår av tillagningstiden. Ta ut och riv köttet i bitar med gafflar.


Pulled pork
1 1/2 kilo fläskkarré
5 klyftor vitlök
1 1/2 tsk cayennepeppar
1 msk farinsocker
1 1/2 msk paprikapulver
1 msk flingsalt
1 msk spiskummin, stött
Sås till pulled pork
1 msk worcestersås
2 dl ketchup
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 tsk tabasco
1/2 dl farinsocker
2 krm svartpeppar, nymald
1/2 tsk salt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0