Krispiga marängbottnar med krämigt innehåll.
Ca 10 bitar
Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Kellogg’s Rice krispies
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
Garnering
4 dl vispgrädde
mörk eller ljus choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa vitorna till ett hårt skum.
2. Vispa ner sockret, lite i taget, när vitorna är färdiga.
3. Blanda försiktigt i Rice krispies.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 min. Låt den svalna.
6. Kräm: Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull till en tjock kräm. Se till att krämen inte bränner fast i botten.
7. Dela kakan i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
8. Vispa grädden och bred den på tårtan. Hyvla choklad med en osthyvel ovanpå.
Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Kellogg’s Rice krispies
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
Garnering
4 dl vispgrädde
mörk eller ljus choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa vitorna till ett hårt skum.
2. Vispa ner sockret, lite i taget, när vitorna är färdiga.
3. Blanda försiktigt i Rice krispies.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 min. Låt den svalna.
6. Kräm: Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull till en tjock kräm. Se till att krämen inte bränner fast i botten.
7. Dela kakan i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
8. Vispa grädden och bred den på tårtan. Hyvla choklad med en osthyvel ovanpå.