Chokladfudge med sötmandel
45–50 bitar
400 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk, 397 g (okokt)
¾–1 dl sötmandel, hackad
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.
3. Rör ner den hackade mandeln i chokladsmeten.
4. Häll smeten i en form, ca 20 x 17 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen och stelna.
5. Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm. Pudra över florsocker.
400 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk, 397 g (okokt)
¾–1 dl sötmandel, hackad
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.
3. Rör ner den hackade mandeln i chokladsmeten.
4. Häll smeten i en form, ca 20 x 17 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen och stelna.
5. Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm. Pudra över florsocker.
Kommentarer
Trackback