Källmans fisk
Ingredienser
Torskfilé 800,0 gram
Krutonger
Champinjoner (färska) 500,0 gram
Persilja 1,0 kruka
Cheddarost (lagrad) 50,0 gram
Olivolja 0,5 dl
Salt & peppar
Potatis 4
Tillagning
1. Skala och koka potatis. Låt svalna.
Tärna.
Stek potatis samtidigt med övrig tillagning.
2. Rensa och skiva svamp.
Finhacka persilja. Riv ost.
Skär fisken i halvstora bitar.
3. Torrstek svampen tills all vätska
försvunnit i pannan. Tillsätt matolja.
Stek svampen cirka 5 minuter tills den fått färg. Lägg åt sidan.
4. Tillsätt matfett och stek
fisken i ca 3 min på ena sidan och 2 min på den andra.
5. Tillsätt svampen, persilja och
riven ost.
Maten är klar när osten smält.
Salta och peppra lätt.
Lägg på krutonger.
Torskfilé 800,0 gram
Krutonger
Champinjoner (färska) 500,0 gram
Persilja 1,0 kruka
Cheddarost (lagrad) 50,0 gram
Olivolja 0,5 dl
Salt & peppar
Potatis 4
Tillagning
1. Skala och koka potatis. Låt svalna.
Tärna.
Stek potatis samtidigt med övrig tillagning.
2. Rensa och skiva svamp.
Finhacka persilja. Riv ost.
Skär fisken i halvstora bitar.
3. Torrstek svampen tills all vätska
försvunnit i pannan. Tillsätt matolja.
Stek svampen cirka 5 minuter tills den fått färg. Lägg åt sidan.
4. Tillsätt matfett och stek
fisken i ca 3 min på ena sidan och 2 min på den andra.
5. Tillsätt svampen, persilja och
riven ost.
Maten är klar när osten smält.
Salta och peppra lätt.
Lägg på krutonger.
Kommentarer
Trackback