Köttbullar
Ca 35 stycken
1/2 gul lök
smör eller margarin till stekning
3/4 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 msk skånsk senap
500 g köttfärs
1 krm mald kryddpeppar
salt, peppar
Gör så här
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg.
Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter.
Blanda i lök, ägg, senap, köttfärs och kryddor och blanda väl till en jämn smet.
Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta.
1/2 gul lök
smör eller margarin till stekning
3/4 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 msk skånsk senap
500 g köttfärs
1 krm mald kryddpeppar
salt, peppar
Gör så här
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg.
Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter.
Blanda i lök, ägg, senap, köttfärs och kryddor och blanda väl till en jämn smet.
Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta.
Kommentarer
Trackback