Krispiga nougat- & chokladbitar
Ca 50 st
1 dl florsocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
250 g nougat
ca 70 g Special K-flingor
1 ½ dl salta jordnötter
Garnering
150 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Smält ihop florsocker och sirap i en kastrull. Låt det puttra på medelvärme i ca 1 min. Stäng av värmen och smält chokladen och nougaten i eftervärmen.
2. Krama sönder flingorna lite lätt och grovhacka nötterna. Blanda ner dem i nougatsmeten.
3. Klä en form, ca 20 x 16 cm, med ett bakplåtspapper. Bred ut smeten i botten. Låt den stelna i frysen en stund.
4. Garnering: Smält chokladen och bred den över nougatkakan. Låt den stelna.
5. Skär kakan i små bitar med en vass kniv. Torka av kniven då och då om den är kladdig.
1 dl florsocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
250 g nougat
ca 70 g Special K-flingor
1 ½ dl salta jordnötter
Garnering
150 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Smält ihop florsocker och sirap i en kastrull. Låt det puttra på medelvärme i ca 1 min. Stäng av värmen och smält chokladen och nougaten i eftervärmen.
2. Krama sönder flingorna lite lätt och grovhacka nötterna. Blanda ner dem i nougatsmeten.
3. Klä en form, ca 20 x 16 cm, med ett bakplåtspapper. Bred ut smeten i botten. Låt den stelna i frysen en stund.
4. Garnering: Smält chokladen och bred den över nougatkakan. Låt den stelna.
5. Skär kakan i små bitar med en vass kniv. Torka av kniven då och då om den är kladdig.
Kommentarer
Trackback