Limekakor
Lättbakade limekakor är gott till kaffet.
Ca 35 st
125 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
¾ dl gräddfil
3 lime, rivet skal
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa ner gräddfil och limeskal.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten till en mjuk deg.
4. Forma matskedsstora bollar av degen. Lägg dem glest på plåtarna och platta till dem något med handen.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. De ska vara lätt gyllene i kanterna. Låt kakorna svalna något på plåten innan de får kallna helt på galler.
Ca 35 st
125 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
¾ dl gräddfil
3 lime, rivet skal
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa ner gräddfil och limeskal.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten till en mjuk deg.
4. Forma matskedsstora bollar av degen. Lägg dem glest på plåtarna och platta till dem något med handen.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. De ska vara lätt gyllene i kanterna. Låt kakorna svalna något på plåten innan de får kallna helt på galler.
Kommentarer
Trackback