Pulled pork med barbequesås


För 6-8 personer

2 kg benfri fläskkarré i bit

Till marinaden:

1 dl chilisås på tomatgrund

6 vitlöksklyftor

3 msk hackad chipotle (rökt chili)

1 1/2 msk rökt paprikapulver

1 msk mald spiskummin

1 krm cayennepeppar

1/2-1 msk salt

Till såsen:

4 dl tärnad färsk paprika, gärna i olika färger

1 dl finhackad rödlök

3 dl chilisås på tomatgrund

3 msk vitvinsvinäger

1 msk worcestershiresås

1 msk konc. kalvfond

1 msk fransk senap, Dijontyp

1 vitlöksklyfta

185 g majskorn (en liten burk)

salt och peppar

1. Blanda marinaden. Skala och riv vitlöksklyftorna och blanda i chilisåsen. Finhacka och tillsätt chipotle, rökt paprikapulver, mald spiskummin och cayennepeppar. Vänta med salt.

2. Lägg fläskkarrén på stadigt underlag och nagga den runt om med en kraftig gaffel. Gnid in kryddblandningen och packa in steken i plastfilm. Lägg den kallt i 12 timmar.

3. Ta bort plasten, lägg köttet i en ugnssäker form och sätt in det mitt i ugnen på 125 grader. Stek köttet i 8 timmar. Ös med vätskan som runnit ut några gånger under den sista timmen. Riv det färdiga köttet i bitar med hjälp av två gafflar. Salta.

4. Tärna paprika i olika färger och hacka rödlöken. Blanda med chilisås, vinäger, worcestershiresås, kalvfond och senap. Riv och blanda i vitlöksklyftan. Låt majskornen rinna av i sil och rosta dem sedan i en torr stekpanna någon minut. Låt majskornen svalna något innan de blandas ned i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0