Mums
Mjölkchokladkladdkaka / Kladdkaka med mjölkchoklad
8–10 bitar
En av de godaste kladdkakor jag vet! Den går bra att göra dagen innan den ska serveras.
125 g smör
200 g mjölkchoklad (spar 2–3 bitar till garneringen)
3 dl strösocker
2 msk kakao
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¼ dl vetemjöl
Till formen
kokos eller ströbröd
Garnering
florsocker
2–3 bitar mjölkchoklad, hyvlad eller grovt riven
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölkchokladen, bruten i bitar. Rör tills chokladen smält.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Använd kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker och strö på riven choklad. Servera den gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
8–10 bitar
En av de godaste kladdkakor jag vet! Den går bra att göra dagen innan den ska serveras.
125 g smör
200 g mjölkchoklad (spar 2–3 bitar till garneringen)
3 dl strösocker
2 msk kakao
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¼ dl vetemjöl
Till formen
kokos eller ströbröd
Garnering
florsocker
2–3 bitar mjölkchoklad, hyvlad eller grovt riven
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölkchokladen, bruten i bitar. Rör tills chokladen smält.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Använd kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker och strö på riven choklad. Servera den gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
Kommentarer
Trackback