Energibars
150g smör/margarin
2dl salta nötter
100g mörk choklad
5dl havregryn
1dl russin
0,5dl ljus sirap
1 ägg
Hacka choklad och russin samt ev nötterna (beroende på hur stora bitar du vill ha)
Smält smör och tillsätt sirapen.
Jag tog matberedare och körde havregryn, nötterna, chokladen och russinen ett par varv.
Tillsätt ägget och sist smör och sirapen.
Mixa så det blir en inte för fin massa.
Platta ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper eller.
Grädda i ca 20 minuter i botten av ugnen på 200 grader.
Låt svalna och ställ sedan i frysen i någon Timme innan du skär bitar med en vass kniv.
Förvara i frys. Låt tina cirka 20 minuter innan de ska ätas.
Nästa gång ska jag testa att byta ut havregrynen mot någon havrebaserad müsli med frukt. gissar man får t mer än 5 dl då bara.
2dl salta nötter
100g mörk choklad
5dl havregryn
1dl russin
0,5dl ljus sirap
1 ägg
Hacka choklad och russin samt ev nötterna (beroende på hur stora bitar du vill ha)
Smält smör och tillsätt sirapen.
Jag tog matberedare och körde havregryn, nötterna, chokladen och russinen ett par varv.
Tillsätt ägget och sist smör och sirapen.
Mixa så det blir en inte för fin massa.
Platta ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper eller.
Grädda i ca 20 minuter i botten av ugnen på 200 grader.
Låt svalna och ställ sedan i frysen i någon Timme innan du skär bitar med en vass kniv.
Förvara i frys. Låt tina cirka 20 minuter innan de ska ätas.
Nästa gång ska jag testa att byta ut havregrynen mot någon havrebaserad müsli med frukt. gissar man får t mer än 5 dl då bara.
Kommentarer
Trackback