Kladdig kaka

Saftig & kladdig chokladkaka
12–14 bitar

En riktigt läcker chokladbomb för chokladälskaren som är en blandning mellan kladdkaka och mjuk chokladkaka.

175 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g mörk choklad, smält

Garnering
florsocker
25–50 g mörk choklad, smält eller riven

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker luftigt med en elvisp. Vispa ner äggen och vispa en stund till. Blanda mjöl, salt, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggblandningen. Tillsätt chokladen och rör om allt till en smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 min. Låt den svalna i formen och ställ in den i kylen i några timmar före servering. Ät den som den är eller med en klick vispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0