Knäcke
Fröknäcke
36–40 bitar
Ett av de enklaste, nyttigaste och godaste knäckebröd du kan göra.
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl majsmjöl
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
¾ dl linfrön
2 krm salt
1 msk rapsolja
2 ½ dl vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en skål.
3. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
4. Kavla ut den kladdiga degen till en tunn rektangel mellan två bakplåtspapper. Pensla gärna olja på det undre papperet så att det lätt lossnar efter gräddningen eller använd ett teflonpapper så fastnar det inte alls.
5. Lägg pakplåtspappret med degen på en ugnsplåt. Dra bort det övre papperet från degen.
6. Strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslicer eller en kniv.
7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.
36–40 bitar
Ett av de enklaste, nyttigaste och godaste knäckebröd du kan göra.
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl majsmjöl
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
¾ dl linfrön
2 krm salt
1 msk rapsolja
2 ½ dl vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en skål.
3. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
4. Kavla ut den kladdiga degen till en tunn rektangel mellan två bakplåtspapper. Pensla gärna olja på det undre papperet så att det lätt lossnar efter gräddningen eller använd ett teflonpapper så fastnar det inte alls.
5. Lägg pakplåtspappret med degen på en ugnsplåt. Dra bort det övre papperet från degen.
6. Strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslicer eller en kniv.
7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.
Kommentarer
Trackback