Lindas knäck
Knäck med chili
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk smör
chilipulver
Lägg grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp och koka sedan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora, tunga bubblor.
Rör om då och då.
Smeten är klar när termometern visar 122 grader. Har du ingen termometer så gör ett kulprov.
Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5–6 minuter.
Fördela smeten i knäckformar.
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk smör
chilipulver
Lägg grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp och koka sedan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora, tunga bubblor.
Rör om då och då.
Smeten är klar när termometern visar 122 grader. Har du ingen termometer så gör ett kulprov.
Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5–6 minuter.
Fördela smeten i knäckformar.
Kommentarer
Trackback