Brysselkex
ca 22–24 st
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3–3 1/4 dl vetemjöl
150 g smör
Garnering
1 1/2 dl strösocker
röd hushållsfärg
Ugn 175°
Gör så här
1. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tärna och tillsätt smöret. Kör tills degen blandats men inte längre.
2. Forma degen till en ca 20 cm lång rulle, ca 5 cm i diam.
3. Garnering: Häll sockret i en plastpåse och droppa i lite hushållsfärg. Skaka runt så att sockret färgas jämnt. Häll ut sockret på en skärbräda och rulla degrullen i det. Svep in rullen i plast och lägg den kallt 30 min eller frys in den.
4. Skär rullen i centimetertjocka skivor. Grädda kakorna på bakpapper mitt i ugnen 7–8 min.
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3–3 1/4 dl vetemjöl
150 g smör
Garnering
1 1/2 dl strösocker
röd hushållsfärg
Ugn 175°
Gör så här
1. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tärna och tillsätt smöret. Kör tills degen blandats men inte längre.
2. Forma degen till en ca 20 cm lång rulle, ca 5 cm i diam.
3. Garnering: Häll sockret i en plastpåse och droppa i lite hushållsfärg. Skaka runt så att sockret färgas jämnt. Häll ut sockret på en skärbräda och rulla degrullen i det. Svep in rullen i plast och lägg den kallt 30 min eller frys in den.
4. Skär rullen i centimetertjocka skivor. Grädda kakorna på bakpapper mitt i ugnen 7–8 min.
Kommentarer
Trackback