Läckra chokladkolakakor
ca 40 st
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
3 msk kakao
2 dl strösocker
200 g smör
2 msk sirap
1 msk vatten
1 1/2 dl skalade pistaschnötter (saltade)
Ugn 200°
Gör så här
1. Blanda mjöl, bikarbonat, kakao och socker väl. Lägg de torra ingredienserna samt tärnat smör, sirap och vatten i matberedaren. Kör tills degen precis gått ihop. Ta upp degen på bakbordet.
2. Hacka hälften av nötterna, blanda för hand ner resten av nötterna (hela) i degen.
3. Forma degen till två 15 cm långa rullar med diam 5 cm. Rulla dem i de hackade nötterna. Svep in rullarna i plast och lägg dem kallt 1 timme eller frys in dem.
4. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och grädda på bakpapper mitt i ugnen 8–9 min.
Kommentarer
Trackback