Brända mandlar / kanderade mandlar
brända mandlar / kanderade mandlar
200 g sötmandlar
2 dl florsocker
Garnering (kan uteslutas)
malen kanel
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg sötmandlarna och florsockret i en stekpanna.
2. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.
3. Sänk värmen till medel och rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.
4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.
5. Pudra över kanel och flingsalt. Bryt isär mandlarna när sockret stelnat.
200 g sötmandlar
2 dl florsocker
Garnering (kan uteslutas)
malen kanel
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg sötmandlarna och florsockret i en stekpanna.
2. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.
3. Sänk värmen till medel och rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.
4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.
5. Pudra över kanel och flingsalt. Bryt isär mandlarna när sockret stelnat.
Kommentarer
Trackback