Nutellafudge

Otroligt läckra godbitar som du lätt gör själv!
Ca 50 st

3 dl vispgrädde
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
50 g smör, saltat
ca 160 g Nutella
1 krm ättiksprit, 12 procent

GÖR SÅ HÄR

1. Koka grädde, sirap och socker till 124–125 grader eller så att smeten klarar kulprovet. Tillsätt smöret och låt det koka i ytterligare 2 min.

2. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner Nutellan och ättikspriten till en jämn smet.

3. Bred ut kolasmeten på en plåt med med bakplåtspapper, 1–2 cm tjock, och låt den svalna. Ställ fudgen i kylen i ett par timmar innan du skär den i lagom stora bitar med en vass kniv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0