Vaniljkola
25–30 st
1 vaniljstång
100 g smör
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Klyv och skrapa ur vaniljstången. Lägg stång och frön i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka på medelvärme till 122–123. Eller gör kulprovet (häll 1 tesked kolasmet i ett glas med kallt vatten, låt stelna någon minut. När smeten kan formas till en kula är kolan klar). Ta då upp vaniljstången.
2. Lägg ett bakpapper i en brödform, ca 9×22 cm. Häll kolan i formen och låt stelna. Skär i bitar.
1 vaniljstång
100 g smör
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Klyv och skrapa ur vaniljstången. Lägg stång och frön i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka på medelvärme till 122–123. Eller gör kulprovet (häll 1 tesked kolasmet i ett glas med kallt vatten, låt stelna någon minut. När smeten kan formas till en kula är kolan klar). Ta då upp vaniljstången.
2. Lägg ett bakpapper i en brödform, ca 9×22 cm. Häll kolan i formen och låt stelna. Skär i bitar.
Kommentarer
Trackback