Fruktbröd

Ett saftigt och smakrikt fruktbröd med krispiga nötter.
1 limpa

150 g torkad frukt/bär
1 dl hasselnötter
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk brödkrydda
1 tsk salt
4 dl yoghurt
½ dl brödsirap

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den torkade frukten om det är stora bitar.

2. Blanda frukt, nötter och alla torra ingredienser i en bunke.

3. Rör i yoghurt och sirap. Blanda till en lös deg.

4. Fördela degen i en smord 1 ½-litersform.

5. Grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0