Fruktbröd
Ett saftigt och smakrikt fruktbröd med krispiga nötter.
1 limpa
150 g torkad frukt/bär
1 dl hasselnötter
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk brödkrydda
1 tsk salt
4 dl yoghurt
½ dl brödsirap
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den torkade frukten om det är stora bitar.
2. Blanda frukt, nötter och alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör i yoghurt och sirap. Blanda till en lös deg.
4. Fördela degen i en smord 1 ½-litersform.
5. Grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.
1 limpa
150 g torkad frukt/bär
1 dl hasselnötter
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk brödkrydda
1 tsk salt
4 dl yoghurt
½ dl brödsirap
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den torkade frukten om det är stora bitar.
2. Blanda frukt, nötter och alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör i yoghurt och sirap. Blanda till en lös deg.
4. Fördela degen i en smord 1 ½-litersform.
5. Grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.
Kommentarer
Trackback