En mäktig yoghurtkaka med vallmofrön.
Det är gott att bara bre lite smör eller färskost på kakan också, men hoppa då över toppingen.
12–16 skivor
2 ½ dl strösocker
3 ägg
¾ dl neutral olja
1 ½ dl yoghurt
1 tsk citronsaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
25 g vallmofrön
Topping
75 g vit choklad
½ dl vispgrädde
Garnering
blåbär
hallon
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop socker, ägg, olja, yoghurt och citronsaft.
2. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner äggsmeten i mjölblandningen och rör ihop till en smidig smet.
3. Häll smeten i en smörad och bröad 1 ½-litersform. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen ca 10 min och därefter kallna helt på galler.
4. Smält chokladen tillsammans med grädden över vattenbad. Låt blandningen svalna något.
5. Ringla chokladen över kakan. Dekorera den med färska bär.
12–16 skivor
2 ½ dl strösocker
3 ägg
¾ dl neutral olja
1 ½ dl yoghurt
1 tsk citronsaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
25 g vallmofrön
Topping
75 g vit choklad
½ dl vispgrädde
Garnering
blåbär
hallon
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop socker, ägg, olja, yoghurt och citronsaft.
2. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner äggsmeten i mjölblandningen och rör ihop till en smidig smet.
3. Häll smeten i en smörad och bröad 1 ½-litersform. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen ca 10 min och därefter kallna helt på galler.
4. Smält chokladen tillsammans med grädden över vattenbad. Låt blandningen svalna något.
5. Ringla chokladen över kakan. Dekorera den med färska bär.
Kommentarer
Trackback