Fröknäcke med chiafrön

16 bitar

Glutenfritt knäcke med chiafrön som näringsmässigt är rena hälsobomberna.

1 ¾ dl bovetemjöl eller mandelmjöl (glutenfritt) eller vanligt vetemjöl
1 dl chiafrön
¾ dl skalade sesamfrön
¾ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.

2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.

3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0