Vaniljhorn
Spröda vaniljhorn med strösocker på toppen.
25–30 st
250 g smör, rumsvarmt
1 ¾ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
ca 5 ½ dl vetemjöl
Garnering
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och salt smidigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylen en liten stund.
3. Rulla längder tjocka som pennor, 8–10 cm långa på ett mjölat bakbord och forma dem till hästskor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–12 min. Strö strösocker över de varma kakorna direkt när
de kommer ut ur ugnen.
25–30 st
250 g smör, rumsvarmt
1 ¾ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
ca 5 ½ dl vetemjöl
Garnering
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och salt smidigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylen en liten stund.
3. Rulla längder tjocka som pennor, 8–10 cm långa på ett mjölat bakbord och forma dem till hästskor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–12 min. Strö strösocker över de varma kakorna direkt när
de kommer ut ur ugnen.
Kommentarer
Trackback