Nutella- & jordnötsbitar
Krispiga bitar där frukostflingor och jordnötter ger ett härligt tuggmotstånd.
Ca 100 st
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
300 g Nutella
5 dl Special K flingor
1 ½ dl salta jordnötter
Garnering
200 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Smält socker och sirap i en kastrull. Tillsätt Nutellan och rör om.
2. Krossa flingorna och grovhacka nötterna och blanda ner det i
smeten.
3. Bred ut smeten i ett tjockt lager, ca 2 cm, på ett bakplåtspapper. Låt den stå i kylskåp och stelna i ca 1 tim.
4. Smält chokladen över vattenbad och bred den över kakan. Skär kakan i små bitar när chokladen har stelnat. Torka av kniven då och då så att den inte är kladdig.
Ca 100 st
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
300 g Nutella
5 dl Special K flingor
1 ½ dl salta jordnötter
Garnering
200 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Smält socker och sirap i en kastrull. Tillsätt Nutellan och rör om.
2. Krossa flingorna och grovhacka nötterna och blanda ner det i
smeten.
3. Bred ut smeten i ett tjockt lager, ca 2 cm, på ett bakplåtspapper. Låt den stå i kylskåp och stelna i ca 1 tim.
4. Smält chokladen över vattenbad och bred den över kakan. Skär kakan i små bitar när chokladen har stelnat. Torka av kniven då och då så att den inte är kladdig.
Kommentarer
Trackback