Plättbakelser
Ett riktigt gammeldags recept! Sött, lite mjuksegt och lätt som en plätt att göra! De kan bli en enkel dessert om de används som skålar och fylls med grädde och färska frukter. Du måste dock ha en plättlagg i gjutjärn.
150 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Garnering
10 st hasselnötter, hackade
2 msk pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en plättlagg. Smält smöret.
2. Vispa smör och socker skummigt och tillsätt sockret. Sikta ner mjölet och blanda väl.
3. Ta ut den varma plättlaggen, smöra den och lägg en klick smet i varje rundel. Sätt in laggen i ugnen igen. Låt smeten flyta ut, strö sedan hasselnötter och pärlsocker över och fortsätt grädda till gyllene. Total gräddningstid ca 8 min.
4. Lägg kakorna på en kavel tryck till dem lite så de böjs över.
150 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Garnering
10 st hasselnötter, hackade
2 msk pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en plättlagg. Smält smöret.
2. Vispa smör och socker skummigt och tillsätt sockret. Sikta ner mjölet och blanda väl.
3. Ta ut den varma plättlaggen, smöra den och lägg en klick smet i varje rundel. Sätt in laggen i ugnen igen. Låt smeten flyta ut, strö sedan hasselnötter och pärlsocker över och fortsätt grädda till gyllene. Total gräddningstid ca 8 min.
4. Lägg kakorna på en kavel tryck till dem lite så de böjs över.
Kommentarer
Trackback