Vallmokaka
1 dl vallmofrön
1 dl mjölk
50 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 lime
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda vallmofrön och mjölk och ställ i kylen över natten, eller åtminstone i några timmar.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det, det avsvalnade smöret samt vallmomjölken i äggsmeten. Blanda försiktigt men väl. Tillsätt till sist det rivna skalet av 1 lime.
4. Slå smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda kakan långt ned i ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig. När stickan kommer ut torr är kakan färdiggräddad.
5. Låt svalna på galler, gärna under formen för extra saftighet.
1 dl mjölk
50 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 lime
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda vallmofrön och mjölk och ställ i kylen över natten, eller åtminstone i några timmar.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det, det avsvalnade smöret samt vallmomjölken i äggsmeten. Blanda försiktigt men väl. Tillsätt till sist det rivna skalet av 1 lime.
4. Slå smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda kakan långt ned i ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig. När stickan kommer ut torr är kakan färdiggräddad.
5. Låt svalna på galler, gärna under formen för extra saftighet.
Kommentarer
Trackback