Peppakakschocolate chip cookies
ca 35 st
225 g smör, rumstemp
1 dl farinsocker
1½ dl strösocker
1 ägg
4½ dl vetemjöl
1½ tsk malen kanel
½ tsk kryddnejlika
½ tsk malen ingefära
½ tsk bikarbonat
100 g mörk choklad (knappar eller hackad)
100 g grovt hackade hasselnötter
Ugn 175°
Gör så här
1. Rör samman smör, farin- och strösocker i en bunke. Tillsätt ägget och rör slätt.
2. Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten. Rör ner det i äggsmeten och tillsätt choklad och nötter. Forma degen till en rulle (ca 5 cm i diam). Vira in den i plast och låt vila svalt i minst 1½ tim.
3. Skär rullen i skivor (knappt 1 cm breda). Lägg dem på plåt med bakpapper (ej för tätt).
4. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
225 g smör, rumstemp
1 dl farinsocker
1½ dl strösocker
1 ägg
4½ dl vetemjöl
1½ tsk malen kanel
½ tsk kryddnejlika
½ tsk malen ingefära
½ tsk bikarbonat
100 g mörk choklad (knappar eller hackad)
100 g grovt hackade hasselnötter
Ugn 175°
Gör så här
1. Rör samman smör, farin- och strösocker i en bunke. Tillsätt ägget och rör slätt.
2. Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten. Rör ner det i äggsmeten och tillsätt choklad och nötter. Forma degen till en rulle (ca 5 cm i diam). Vira in den i plast och låt vila svalt i minst 1½ tim.
3. Skär rullen i skivor (knappt 1 cm breda). Lägg dem på plåt med bakpapper (ej för tätt).
4. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
Kommentarer
Trackback