Pepparnötter
Förbered degen kvällen innan du ska baka pepparnötterna, den behöver vila i kylskåpet över natten.
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 ½ tsk mald kanel
1 ½ tsk mald ingefära
1 ½ tsk malda kryddnejlikor
1 ½ tsk mald kardemumma
1 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
Garnering
ca 25 st sötmandlar, skållade & skalade
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienser till en deg i en matberedare eller för hand. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp över natten.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla runda små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stick ner en halv mandel i varje kaka.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 ½ tsk mald kanel
1 ½ tsk mald ingefära
1 ½ tsk malda kryddnejlikor
1 ½ tsk mald kardemumma
1 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
Garnering
ca 25 st sötmandlar, skållade & skalade
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienser till en deg i en matberedare eller för hand. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp över natten.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla runda små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stick ner en halv mandel i varje kaka.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.
Kommentarer
Trackback