POTATIS- OCH PURJOLÖKSSOPPA
NGREDIENSER
400 g mjölig potatis
1 liten nypa salt och nymalen vitpeppar
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
8 dl grönsaksbuljong
3 msk smör
3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1
Skala och skär potatisen i små tärningar. Snitta purjolöken på längden, skölj ur all sand och strimla den fint. Skala och finhacka vitlöken.
2
Fräs alltsammans i smör i en tjockbottnad kastrull utan att det färg. Tillsätt buljongen under omrörning och koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i 30 minuter. Rör med jämna mellanrum om ordentligt - ända ner på kastrullbottnen.
3
Tillsätt grädden, rör om och låt sjuda i ytterligare i 10 minuter. Mixa eventuellt soppan. Smaka av med salt och peppar.
400 g mjölig potatis
1 liten nypa salt och nymalen vitpeppar
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
8 dl grönsaksbuljong
3 msk smör
3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1
Skala och skär potatisen i små tärningar. Snitta purjolöken på längden, skölj ur all sand och strimla den fint. Skala och finhacka vitlöken.
2
Fräs alltsammans i smör i en tjockbottnad kastrull utan att det färg. Tillsätt buljongen under omrörning och koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i 30 minuter. Rör med jämna mellanrum om ordentligt - ända ner på kastrullbottnen.
3
Tillsätt grädden, rör om och låt sjuda i ytterligare i 10 minuter. Mixa eventuellt soppan. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback